Picasa 3



Tänkte rekommendera ett bra bild-redigeringsprogram; Picasa. Det är Google's program som har ganska enkla men nödvändigaste bildbehandlingar. Lätt att förstå och använda, gratis och fungerar utmärkt. Använder det själv ganska mycket och jag har varit nöjd med det hittills.




(Bild-länk)



Tips på annat bra bildprogram?

Facebook blir film


Facebook ska bli film! En film om hur facebook kom till och utvecklades till ett av de största(om det inte är det största) sociala nätverken i världen. Justin Timerlake spelar en av huvudrollerna, Sean Parker som var en av grundarna till musiktjänsten Napser. Filmen ska heta The Social Network och kommer någon gång nästa år.


Flipp or Flopp?

Samsungs LED TV



Ingen har väl missat Samsungs nya LED tv? Extremt tunn endast 3 cm och ser så snygg ut! Något som jag tycker om är att man kan använda sig av Internet utan att behöva koppla in datorn och kolla Youtube, nyheter, väder, ekonomi m.m. Man kan trådlöst lyssna på musik från datorn direkt på tv:n eller kolla bilder/film, detta via det så kallad DLNA så har man en mobil som stöder detta går det alltså lika bra att göra det trådlöst via den. Filmer och bilder som man har på USB:n kan man direkt koppla in i tv:n och kolla på. Content library är en funktion som jag inte vet exakt vad det är eller hur det fungerar men det ska vara en funktion där du kan hitta spel (ex.bowling, sudoku), recept, lyssna på musik (ex. strech, relax), en barnmeny med berättarsagor/sånger och några saker till. Intressant och kul. (Vill du läsa med klicka här)

Förutom dessa extra funktioner finns ju så klart det vanliga och en otroligt skarp bild. Om man köper den bör man också köpa en blu-ray spelare om inte ännu hellre; ett hemmabiosystem med blu-ray spelare. Då kommer du få den ultimata bildkvalité och ljud på dina blu-ray filmer samt bättre på DVD filmerna än med din tidigare spelare.

Så mitt tips till någon som ska köpa en ny tv: Samsung LED TV med hemmabiosystem med blu-ray, om man sedan ska hänga upp den på väggen finns ett speciellt väggfäste







En julklapp att önska sig kanske?




htc Magic



Mobilen är beställd, på torsdag ska jag ha den i min ägo! Htc Magic är Sveriges första Adroid mobil. Det är det bästa nya opertivsystemet på mobiler. Från början var det Google som utformade det men sedan tog ett annat företag över. Det fina med den är att man hämtar allt från Google. Vem som helst kan skriva applikationer, buggar upptäcks fortare och kan snabbt fixas. Eftersom det finns programmerare världen över är det lättare att få uppdaterad mjukvara och det man behöver till mobilen är bara att ladda hem från Adroidmarket. Allt för att göra den så användarvänlig och smidig som möjligt.

Förutom Adroidoperativsystemet är det touch och snygg! 3,2 px kamera, passnings tid på 660h (dvs tid det tar innan den behöver laddas om den inte används), Mp3 med minne på 512 MB(kanske inte så mycket men kameran behöver inte vara jätte dålig för det).En sak som jag tycker är rätt bra är att amn kan lyssna på Spotify i den och ändå vara offline på Internet för övrigt. Check out and see what you think!








Isn't it lovely?


Nokia N900 Video

En video på Nokia N900



Mozilla Firefox



Läste precis på PC för Alla (en tidning och hemsida på Internet) att webbläsaren Mozilla Firefox lyckats börja konkurrera ordentliget med Microsofts Internet Explorer. En av fyra personer använder sig av den, även jag, och jag tycker den är jätte bra. Något att rekommendera för er som är trötta på Internet Explorer. Här är en länk till sidan där du kan ladda ner Mozilla Firefox:


http://www.mozilla.com/sv-SE/





Vad tycker ni är bäst och varför?



Nokia N900



En ny Nokia är på ingång till Sverige, Nokia N900. Jag tyckte vid första anblick väldigt mycket om Nokia N97 och det är fortfarande en favorit, men har upptäckt lite negativa delar som jag inte vill ha. Det är bl.a. klumpigheten plus att mobiloperatören tre inte har den i vit...Istället har jag tittat på en annan, HTC Magic. Verkar bra, är snygg och skulle vara något jag vill ha. Vill göra en förändring, från klumpig till smidigare och touch. Tyvärr får jag då skippa kamera som jag verkligen har tyckt varit ett plus på min nuvarande, menmen man kan inte få allt.

Senste tillskottet som jag nu hittat är alltså Nokia N900. Snygg, touch, klumpig, bra kamera, stort minne och det där lilla extra som är svårt att sätta fingret på. Den kommer nog vara dyr när den kommer (som alla andra nya modeller) och den har fortfarande det jag vill välja bort på min blivande mobil, klumpighet. Visst är den snygg men inget för mig. Går från Nokia till HTC. Mer mina mobiler och mindre klumpiga. Hittade även en annan Nokia som var något mer smidig, Nokia X6 (kan även välja med slide, X3). Snygg både i vit och svart, bra kamera, stort minne och touch, däremot saknar den det där lilla extra. Bilder:










1:a - N900
2:a - X6 & X3


Någon som lockar?


Min teknikblogg


Denna blogg är en teknik-/elektronikblogg. Jag kommer uppdatera er med allt ni vill och behöver veta inom den världen och förhoppningsvis hjälpa er. Våga fråga och kommentera!


"Ledningstrådar och lödningsproblem"






RSS 2.0